divendres, 2 de desembre de 2011

Pastís de carbassó versió ràpida

Per tots aquells que no els hi agrada passar massa temps a la cuina però que es diuen que haurien de menjar més verdures, aquí teniu una nova recepta ràpida i sense possibilitat d'error per fer un pastís de carbassó.

Ja fa uns dies, quan estàvem pensant què faríem per el sopar amb amics, la C. em demanava que fes el pastís de carbassó. Fa potser deu anys que no l'hem fet. Jo no en tenia massa ganes perquè recordo que la versió carbassó era una mica punyetera per la quantitat d'aigua que agafava i per haver de coure'l al bany Maria, una de les coccions que menys m'agrada. La versió feta amb albergínia sempre ha estat més agraïda.

I bet aquí que uns dies més tard, en la tapa d'una barqueta de ricotta, em trobo una recepta d'un pastís de carbassó sense cocció al bany Maria. Dit i fet, compro els ingredients i Diumenge a la tarda mentre les nenes veuen la tele pim-pam-pum, mesclo els quatre ingredients, escalfo el forn a fons i als pocs minuts el pastís de carbassó surt amb una pinta genial.  

Jutgeu sinó per vosaltres mateixos.

Ingredients (per 4 pastissets):
  • 250g de ricotta
  • 2 ous
  • 2 carbassons
  • 1 gra d'all
  • 20g d'ametlla ratllada
  • herbes aromàtiques (cerfull o julivert, etc)
  • oli, sal i pebre
La preparació:

Amb un ratllador de pastanaga, ratlleu els carbassons. Bulliu-los 2 minuts en aigua salada. Escorreu-los i embolique-los en un drap de cuina net. Deixeu que absorbeixi l'aigua. Mentrestant mescleu la ricotta, l'all, l'ametlla en pols, les herbes i els ous. Salpebreu. Afegiu-hi el carbassó.

Repartiu la preparació en un motllo de pirex ben untat d'oli o en motllos petits si en teniu. Coure'ls al forn 20 minuts a 180ºC.

Els podeu prendre amb una amanida o amb una mica de salsa de pebrots (pebrots i albergínia escalivats batuts amb una mica de crema de llet).

Fàcil, no? 

1 comentari:

  1. mmmmm!!! quina bona pinta que fa... i penso que al calaix de la nevera tinc un carbassó mort de rissa!!!

    ResponElimina